Imprimir

Batuts

Posted in Begudes sense alcohol

Batut de maduixes i platans

● 2 plàtans

● 400 g de maduixes

● 250 ml de iogurt natural descremat

● 250 ml de llet descremada

● 4 maduixes i quatre canyetes per decorar.

 

Netejar i treure les parts verdes a les maduixes. Trossejar si fossin molt grans. Pelar i tallar en trossos els plàtans.
Posar les fruites en un recipient i tirar el iogurt i la llet. Triturar fina  aconseguir una preparació suau i homogènia.
Ficar una maduixa en cada canyeta. Repartir el batut en els gots escollits i servir amb la canyeta ficada en el got.

 

Batut tacat

 

• llet, al gust
• granadina, al gust


És un batut molt senzill que consisteix a barrejar la llet amb granadina al gust. No és necessari posar sucre perquè la granadina és molt dolça de per si mateix. Es pren molt fred.

 

Batut tropical

• llet, 1/2 litre
• maduixots, 4 unitats
• coco fresc, 2 trossos
• granadina,
• sucre, al gust

Batre tots els ingredients, juntament amb un doll de granadina i sucre al gust, i servir en copes molt fredes. Si tenim dificultats per a triturar el coco, podem utilitzar coco rallat.

HORXATA

• xufes, 1 quilo
• sucre, 1 quilo
• aigua, 5 llitres
• canyella en rama, al gust
 

Rentar bé les xufles fins que l'aigua de neteja surti clara. Després, deixar-les remullar en aigua freda unes dotze hores i, una vegada transcorregut aquest període de temps, tornar a rentar i escórrer. Després, picar les xufles i incorporar una mica d'aigua al picar-les perquè no soltin oli. Tirar l'aigua i la canyella, i deixar reposar dues hores en un lloc fresc. El resultat de la barreja es passa per un colador i després per un llenç fi humitejat amb aigua, just sobre el colador. El líquid resultant es deixa refredar en la nevera.

 

Llet merengada

• llet, 1 llitre
• llet condensada,
• llimona , 1 pell
• canyella en pols,
• canyella en rama, al gust
 

Posem a bullir la llet amb una branca de canyella i la pela de llimona. Retirem del foc i dissolem en ella la llet condensada. Retirem la canyella i la llimona, i ho deixem en el congelador. Quan hagi començat a quallar-se, es bat i es deixa refredar en la nevera.

 

 

Copa cremosa de llimona i pinya

● 2 tasses de gelat de vainilla                                   
● 1 tassa de pinya pelada i picada
● 1 tassa de beguda de llima-limona
● 2 cullarades de suc de limona
● 1 culladarita. de sucre

Ajuntar tots els ingredients i passar-los per la licuadora. Cobrir i processar fins que estiguin bé barrejats. Posar en gots gelats. Servir immediatament