• sliderformacciofinal
  • slidetallersgeneric
Imprimir

Alimentació - Alimentació III

Posted in Alimentació

Dijous

Esmorzar: Llet amb torrades amb melmelada

Mig matí: Entrepà de formatge

Dinar: Llenties guisades, llibrets de llom amb rodanxes de tomàquet i Síndria

Berenar: Suc de taronja

Sopar: Amanida, lluç al form amb patates i iogurt

Divendres

Esmorzar: Llet amb cereals

Mig matí: Suc i galetes

Dinar: Crema de carbassó, hamburguesa de vedella amb enciam i pera

Berenar: Entrepà de pernill dolç

Sopar: Amanida, truita francesa i flam

Dissabte

Esmorzar: Llet i pa amb tomàquet, oli i pernill salat

Mig matí: Suc de taronja i galetes

Dinar: Amanida russa, rodó de gall dindi al form amb verdures i plàtan

Berenar: Entrepà de pernill dolç

Sopar: Pizza quatre estacions i macedònia de fruites

Diumenge

Esmorzar: Llet amb torrades amb melmelada

Mig matí: Entrepà de formatge

Dinar: Macarrons gratinats, botifarra amb tomàquet amanit i olives i poma

Berenar: Iogurt i galetes

Sopar: Sopa de verdures, peix en salsa i plàtan

Pautes per a una alimentació saludable:

1. Fer una alimentació variada. No hi ha aliment bons ni dolents.

2. Prendre fruites i verdures diverses vegades al dia.

3. Menjar diàriament aliments que aportin hidrats de carboni: pastes, pa, arròs, patates, llegums...

4. Menjar diàriament peix, ous o pollastre. De carns vermelles i embotits, consumir-ne de tant en tant.

5. Llet i derivats làctics: iogurt i formatges, han de ser de consum diari.

6. Beure almenys 5 gots d'aigua al dia. És la millor beguda a qualsevol edat.

7. Mantenir un pes adequat a l'edat. No iniciar mai una dieta sense control mèdic ja que pot ser molt perillós.

8. Mantenir horaris de menjar regulars i fer cinc àpats al dia.

9. Mantenir normes d'higiene adequades abans i després de menjar (neteja de mans i raspallat dental).

10. Fer exercici físic diàriament. No cal fer dietes especials per a la pràctica d'esport.