• sliderformacciofinal
  • slidetallersgeneric
Imprimir

Alimentació

Posted in Alimentació

L'Alimentació és un procés vital a través del qual l'individu proporciona aliments al seu cos.

La Nutrició és el conjunt de processos fisiològics pel qual l'organisme aprofita les substàncies, els nutrients, continguts als aliments que ingerim.

Per estar sa, cal portar una alimentació sana, variada, equilibrada i realitzar exercici físic habitualment.

Per portar una alimentació saludable és necessari incloure en la ingesta diària aliments de tots els grups en la seva proporció.

La representació gràfica de la piràmide dels aliments és una bona guia que ens permet valorar quins són els aliments bàsics i ens ajuda a veure les racions diàries recomanades.

Distribució diària de la ingesta energètica:

L'esmorzar és un dels àpats més important del dia, hauria de cobrir un 25% de les necessitats nutritives. És molt important realitzar el primer àpat del dia correctament. Per això cal seure i esmorzar abans de sortir de casa.

Al mig dia es pot prendre com reforç als aliments consumits a primera hora del dia, un entrepà, una fruita o un làctic.

El dinar és l'àpat més consistent al nostre país. Ha de cobrir el 35% de les necessitats nutricionals diàries de les persones, proporciona l'aport d'energia i nutrients més elevat del dia.

El berenar pot complementar la dieta i es poden prendre, igual que a mig matí, un entrepà, làctics, sucs o fruita...

El sopar ha de cobrir el 30% de les necessitats nutritives i s'ha d'escollir en funció dels aliments que s'han pres al llarg del dia. Es suggereix incloure purés, sopes o amanides i carn, ous o peix i de postres fruita o làctics.

El "picoteo" és un mal costum que generalment conté greixos, sucres i sal en excés. Aquest hàbit és el que contribueix a l'augment de pes i la ingesta de calories buides a la nostra dieta. Cal evitar aquest mal costum.