CURS DE COCTELERIA I BARISTA
Aquest curs té com a objectiu proporcionar els coneixements fonamentals per dominar la cocteleria clàssica i moderna, incloent-hi les tècniques i eines necessàries per a l'elaboració de còctels. També es farà èmfasi en l'aprenentatge dels cafès més sol·licitats i els mètodes alternatius de preparació de cafè, així com a fomentar la creativitat a l’hora de crear begudes i en la qualitat de l'atenció al client. A més, es es tractaran les normes d’emmagatzematge i les condicions de seguretat i higiene en el servei de begudes.
(ampliació web)
El curs s’estructura en els següents continguts:
Mòdul 1: Cocteleria (60 hores)
- Introducció a la cocteleria (5 hores)
- Història i evolució de la cocteleria.
- Tipus de còctels i la seva classificació.
- Eines i equipament bàsic del bàrman.
- Història i evolució de la cocteleria.
- Destil·lats i licors (10 hores)
- Característiques dels principals destil·lats i fermentats.
- Combinacions adequades segons tipus d’alcohol.
- L’equilibri en un còctel: sabors i aromes.
- Característiques dels principals destil·lats i fermentats.
- Tècniques de cocteleria (15 hores)
- Tècniques d’elaboració: agitat (shaken), remenat (stirred), per capes (layered), macerat (muddled) i líquid (frozen).
- Decoració i presentació de còctels clàssics i contemporanis.
- Elaboració de xarops, sour mix i infusions.
- Tècniques d’elaboració: agitat (shaken), remenat (stirred), per capes (layered), macerat (muddled) i líquid (frozen).
- Còctels clàssics i contemporanis (15 hores)
- Preparació de còctels clàssics (Margarita, Mojito, Piña Colada, Sex on the Beach, Daiquiri, Espresso Martini, etc.).
- Còctels moderns i tendències actuals.
- Adaptacions creatives segons els ingredients disponibles.
- Preparació de còctels clàssics (Margarita, Mojito, Piña Colada, Sex on the Beach, Daiquiri, Espresso Martini, etc.).
- Cocteleria sense alcohol i tes gelats (10 hores)
- Còctels sense alcohol i combinacions saludables.
- Introducció i elaboració de tes gelats.
- Creació de receptes pròpies.
- Còctels sense alcohol i combinacions saludables.
- Servei i atenció al client (5 hores)
- Protocol i atenció professional.
- Psicologia del client i recomanacions.
- Normes de seguretat i higiene.
- Protocol i atenció professional.
Mòdul 2: Barista (30 hores)
- Introducció al món del cafè (5 hores)
- Història i origen del cafè.
- Tipus de grans i processos de torrat.
- Diferents mètodes d’extracció.
- Història i origen del cafè.
- Mètodes d'elaboració de cafè (10 hores)
- Cafetera italiana: característiques i tècniques.
- AeroPress: procediments i variacions.
- Cafetera de sifó: funcionament i particularitats.
- Cafetera de filtre: control de temps i temperatura.
- Cafetera italiana: característiques i tècniques.
- Mètodes de tast de cafè (5 hores)
- Identificació de sabors i aromes.
- Factors que influeixen en la qualitat del cafè.
- Tast comparatiu de diferents orígens.
- Identificació de sabors i aromes.
- Presentació i servei de cafè (5 hores)
- Normes bàsiques per a un bon servei.
- Decoració i acabats.
- Atenció al client i recomanacions personalitzades.
- Normes bàsiques per a un bon servei.
- Higiene i manteniment dels equips (5 hores)
- Normes de neteja i desinfecció.
- Manteniment bàsic de les cafeteres utilitzades.
- Bones pràctiques per garantir la qualitat del producte final.
- Normes de neteja i desinfecció.
Dates: del 19 de maig al 20 de juny
Horari: de dilluns a divendres, de les 8:30 a les 14:30 h.
Lloc: Centre Cívic Cinema Iris
Preu: gratuït. Selecció prèvia de les persones aspirants.
Adreçat a joves de 18 a 29 anys i inscrits a la Garantia Juvenil
Activitat organitzada per la Cambra de Comerç de Tarragona, en el marc del programa PICE de Garantia Juvenil, en col·laboració amb l'Ajuntament de Calafell.
Inscripció a través de https://www.cambratgn.com/cursos-presencials.