Imprimir

CURS DE COCTELERIA I BARISTA

Converteix-te en un professional dels còctels i dels cafès. Dominaràs la part més creativa de la hosteleria.

Aquest curs té com a objectiu proporcionar els coneixements fonamentals per dominar la cocteleria clàssica i moderna, incloent-hi les tècniques i eines necessàries per a l'elaboració de còctels. També es farà èmfasi en l'aprenentatge dels cafès més sol·licitats i els mètodes alternatius de preparació de cafè, així com a fomentar la creativitat a l’hora de crear begudes i en la qualitat de l'atenció al client. A més, es es tractaran les normes d’emmagatzematge i les condicions de seguretat i higiene en el servei de begudes.

(ampliació web)

El curs s’estructura en els següents continguts:

Mòdul 1: Cocteleria (60 hores)

  1. Introducció a la cocteleria (5 hores)
    • Història i evolució de la cocteleria.
    • Tipus de còctels i la seva classificació.
    • Eines i equipament bàsic del bàrman.
  2. Destil·lats i licors (10 hores)
    • Característiques dels principals destil·lats i fermentats.
    • Combinacions adequades segons tipus d’alcohol.
    • L’equilibri en un còctel: sabors i aromes.
  3. Tècniques de cocteleria (15 hores)
    • Tècniques d’elaboració: agitat (shaken), remenat (stirred), per capes (layered), macerat (muddled) i líquid (frozen).
    • Decoració i presentació de còctels clàssics i contemporanis.
    • Elaboració de xarops, sour mix i infusions.
  4. Còctels clàssics i contemporanis (15 hores)
    • Preparació de còctels clàssics (Margarita, Mojito, Piña Colada, Sex on the Beach, Daiquiri, Espresso Martini, etc.).
    • Còctels moderns i tendències actuals.
    • Adaptacions creatives segons els ingredients disponibles.
  5. Cocteleria sense alcohol i tes gelats (10 hores)
    • Còctels sense alcohol i combinacions saludables.
    • Introducció i elaboració de tes gelats.
    • Creació de receptes pròpies.
  6. Servei i atenció al client (5 hores)
    • Protocol i atenció professional.
    • Psicologia del client i recomanacions.
    • Normes de seguretat i higiene.

Mòdul 2: Barista (30 hores)

  1. Introducció al món del cafè (5 hores)
    • Història i origen del cafè.
    • Tipus de grans i processos de torrat.
    • Diferents mètodes d’extracció.
  2. Mètodes d'elaboració de cafè (10 hores)
    • Cafetera italiana: característiques i tècniques.
    • AeroPress: procediments i variacions.
    • Cafetera de sifó: funcionament i particularitats.
    • Cafetera de filtre: control de temps i temperatura.
  3. Mètodes de tast de cafè (5 hores)
    • Identificació de sabors i aromes.
    • Factors que influeixen en la qualitat del cafè.
    • Tast comparatiu de diferents orígens.
  4. Presentació i servei de cafè (5 hores)
    • Normes bàsiques per a un bon servei.
    • Decoració i acabats.
    • Atenció al client i recomanacions personalitzades.
  5. Higiene i manteniment dels equips (5 hores)
    • Normes de neteja i desinfecció.
    • Manteniment bàsic de les cafeteres utilitzades.
    • Bones pràctiques per garantir la qualitat del producte final.

Dates: del 19 de maig al 20 de juny

Horari: de dilluns a divendres, de les 8:30 a les 14:30 h.

Lloc: Centre Cívic Cinema Iris

Preu: gratuït. Selecció prèvia de les persones aspirants.

Adreçat a joves de 18 a 29 anys i inscrits a la Garantia Juvenil

Activitat organitzada per la Cambra de Comerç de Tarragona, en el marc del programa PICE de Garantia Juvenil, en col·laboració amb l'Ajuntament de Calafell.

Inscripció a través de https://www.cambratgn.com/cursos-presencials.