• Slideshow FeStiu
  • Slideshow FeStiu2

Sobreviure a un adolescent

Espai de debat familliar “Sobreviure aCartell sobreviure Adolescent un adolescent”. 21 d’abril de 2016, a les 19 h.

Objectiu de la sessió:
1.    Qüestionar la mirada dels adults cap als i les adolescents.
2.    Viure en positiu l’adolescència de fills i filles.
3.    Oferir recursos per una millor comunicació familiar.

Sessió de debat en el marc del projecte Órdago que estem treballant amb els instituts del municipi en el que es debatrà sobre els següents aspectes:

1.    Contextualització del projecte Órdago! com a projecte de promoció de la salut i prevenció de les drogodependències. Paper de cadascun dels actors: professorat, administració, pares i mares, tot acabant-nos centrant en el paper cabdal de la família.
2.    Reflexió introductòria a partir d’estratègies històriques per vèncer davant del que sembla impossible: dos exemples serveixen per introduir les situacions noves en les que ens podem trobar com a pares d’adolescents i no saber com resoldre-les.
3.    Introducció al concepte d’adolescències què vol dir adolescències, plantejat en plural ja que cada adolescent viu la seva pròpia adolescència, i del que és el concepte modern d’adolescència diferenciant els dos grans bloc d’edat (10-14, i 15-19).
4.    Què em preocupa com a mare i/o pare?: pluja d’idees per buscar trets comuns i trets diferencials en relació a aquesta problema.
5.    Com actuar si el conflicte amb el fill o filla és el consum de drogues: demanarem a pares i mares que aportin les seves pròpies solucions, analitzant que tenen de bo o, dit d’una altra manera, què en puc aprendre jo, com a pare o mare, i traslladar-ho a casa meva.
6.    Vídeo dels castellers

La metodologia de treball es basa en dinàmiques de grup, propiciant compartir experiències i dubtes entre totes les persones assistents, compartint coneixements i buscant conjuntament les possibles respostes.