• Slideshow FeStiu
  • Slideshow FeStiu2

Parlem de...

Cartell Parlem de 2013Us proposem quatre xerrades, pensades per a que hi assisteixin tant els pares com els joves, que tractaran els temes que més preocupen en l'adolescència.

Cartell Parlem de 2013Durant els mesos de març i abril, tindran lloc quatre xerrades pensades tant per a pares com per a joves. Seran gratuïtes:

 

I després de l’ESO què?


Estàs a punt d'acabar l'ESO? És el moment de decidir. Tens moltes opcions.... tant si has aprovat com si no. Aquesta xerrada, adreçada a pares i alumnes de 3r i 4t d’ESO, permet conèixer totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO; pensada com un espai de trobada on els joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional.

 S’aportaran eines i elements de reflexió per tal que pares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional. La xerrada inclou una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d’estudis, com el coneixement d’un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l’elecció. A més, s’explicaran les alternatives de formació al finalitzar els estudis d’ESO, tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. També s’oferiran els contactes i les fonts d’informació de referència necessàries per a poder completar la informació.

 

INS Talaia

12 de març.18:30 hores.

Col·labora: Jove Baix Penedès. Consell Comarcal.

 

Dissenya el teu futur


L'objectiu d’aquest taller és ajudar-vos a reflexionar sobre la importància que té saber prendre decisions a la vida i brindar-vos, tan a pares com alumnes, algunes orientacions bàsiques perquè pugueu afrontar amb èxit una de les decisions més importants en aquests moments: l'elecció d'uns estudis i/o professió.

Estàs a punt de fer un pas endavant, i per això cal tenir un projecte que realment tingui sentit per a tu. Però, quins son els ingredients necessaris per definir el teu camí? Què és imprescindible per arribar on vols anar?

Es treballaran idees perquè aquest disseny no sigui una cosa puntual, sinó un continu en el temps, que persegueix com a objectiu, el desenvolupament de la teva persona.

Coneix-te per decidir!

 

Dependències Municipals de la Platja de Calafell

19 de març. 19:00 hores.

 

Límits i normes en l’adolescència


Xerrada adreçada a famílies amb fills en edat adolescent per donar pautes per aprendre a posar normes i límits. S’aprofundirà en el desenvolupament d'habilitats educatives per enfortir el seu paper com a pares en una etapa complicada com és l'adolescència, abordant situacions diverses i dificultats pròpies de la quotidianitat de la vida familiar, la comunicació i el control cap els fills.

En finalitzar la xerrada hi haurà un torn obert per tractar casos singulars i aconsellar a les famílies en situacions concretes.

 

Dependències Municipals de la Platja de Calafell

17 d’abril. 19:00 hores.

 

A casa, Internet segura


Coneix els perills que tenen els joves quan naveguen per Internet, participen en xats o fan ús del correu electrònic. Es donaran consells i recomanacions bàsiques per navegar d'una manera segura i estratègies per tenir un major control i coneixement a casa del que fan els nostres fills a la xarxa.

 

Dependències Municipals de la Platja de Calafell

24 d’abril. 19:00 hores.

Col·labora: Mossos d’Esquadra